2010-06-22
 20:35:17

Pros and cons

Så nu när jag är hemma efter ett år som utbytesstudent i Usa kanske man ska reflektera lite över det och det finns ine så mycket mer att säga att det är en uppöevelse för livet! Jag måste erkänna att jag ser inte fram emot skolan nästa år, först kommer skolan vara så mycket svårare och jag har blivit ganska lat, sedan kommer alla mina kompisar att gå i trean och jag kommer behöva se dem ta studenten utan mig, men det är två nackdelar och inte betyder så mycket om man tänker på alla fördelar! Det här året blev inte alls som jag hade tänkt, det är omöjligt att beskriva men när man i slutet av året såg jag mig som en amerikanare om jag säger så, jag hörde hemma där och det var inget jag hade räknat med, jag levde ett till liv som jag nu kommer att sakna ibland för precis som här hade jag träffat många vänner, lärare och personer som nu betyder väldigt mycket för mig! Det är helt enkelt något som inte går att föreställa sig förrän man upplever det själv, eller som min familj som kom och hälsade på, de kunde också se vad jag under ett år hade byggt upp. Jag har nu två hem och två familjer... Så om ni blivit inspirerade av mig och funderar på att spendera ett år som utbytesstudent, vad väntar ni på? GO FOR IT! För jag lovar er, om ni inte gör det nu kommer ni med ganska stor säkerhet att ångra er, det hade jag gjort!!!!

2010-06-22
 20:20:12

Bye Bye USA

hej igen!!

ännu en gång har det gått flera veckor sedan sista inlägget och för att vara ärlig kan jag bara skylla på trött och lathet!
Senast jag skrev var jag fortfarande i South Dakota och det var bara några dagar kvar till det stora avskedet. Det var förstås väldigt svårt att säga hejdå, det var som att göra om samma procedur som innan jag åkte fast nästan värre för nu vet man inte när man kommer få se dem igen. Men efter att jag sagt hejdå kändes det väl helt ok, jag menar jag var påväg till Florida så vem skulle inte vara glad?

Nu kommer jag iallafall att skriva en uppsats här men det står allt om vad vi gjorde i Florida!

Vi flög till Minneapolis den första juni, men flyget var försenat så när vi kom till gaten kunde vi se vårt flyg rulla iväg.Så vi fick ta nästa flyg som gick kl 7 på kvällen, som tur var så var det lätt att åka till the mall från flygplatsen och vi kunde spendera en halvdag till på The Mall of America. Men vi skulle komma till hotellet riktigt sent och gå upp tidigt på morgonen för att åka till Universal Studios. vi gick till sängs runt två den natten och sedan vaknade tidigt, bussen dit lämnade nämligen hotellet 8.25
Även fast vi var trötta hade vi en fantastisk dag, det fanns så många coola berg-och-dalbanor, var min favorit en båttur där man inte kunde gå ur torr.
Nästa dag lämnade vi Best Western (hotellet) och tog en taxi till All Star Music hotell på Disney World, det var så heftigt, vi fick bo i en del som kallades Broadway! :D
När vi var klara tog vi en buss till den första parken, Epcot (ja vi tog en buss för området var alldeles för stort!).

Jag gillade den verkligen, de hade alla dessa coola åkturer, en där man faktiskt svävade i luften över massa olika platser i världen! De hade också små kopior av olika länder i parken och det kändes precis som man var i landet, även de som arbetade där var från det ursprungliga landet. De hade Norge, eller de sa att det var Norge, men de hade mer svenska saker! vilket gjorde mig arg men det var roligt att man kunde prata svenska med de som jobbade där haha!
Dagen efter spenderade vi på deras mest berömda park, The Magic Kingdom och om ni känner mig så kan ni nog gissa att det var min favorit mes all söta åkturer som Peter Pan och Snövit! :D
Vi hade fortfarande en dag på hotellet om vi ville men efter att mamma och pappa hade hämtat bilen vi skulle hyra åkte vi till en strand som hette Clearwater Beach för vad vi hade hört var oljan påväg ditåt, vattnet var jätteskönt och det var härligt att bara ligga på stranden och ta det lugnt.
Vår andra dag åkte vi ut på en båttur för att se delfiner och det gjorde vi, de lekte i vågorna från båten och jag hade aldrig sät en delfin vilt sådär!
Sedan åkte vi söderut till Key West och bodde på The Suthernmost Hotel och det var så sjukt underbart! Vi blev så förälskade i den ön och hotellet med för de hade en egen privat strand med kristallklart vatten som var varmare än lufter vilken betyder att det var otroligt varmt, så istället för att det svalkade av än började man s vättas när man gick ner, har aldrig varit med om något liknande! De hade också två andra hotell i närheten och därför hade vi tre pooler att välja från! Vi stannade där i två dagar och sedan åkte vi till Miami på morgonen, men vi stannade på Grassy Key (en annan ö) och leva min dröm sedan jag var liten att få simma med delfiner gick i uppfyllelse! och Toves också såklart! Det var sååå fantastiskt underbart, något alla borde få prova på!
Efter vår otroliga upplevelse åkte vi vidare till Miami för att stanna på ett annat hotell en natt, det låg precis vid stranden så vi fick också ta ett kvällsdopp på den kända stranden Miami Beach!
Sedan var det då dags att lämna USA dagen efter och "konstigt nog" (jag menar vi åkte ju med delta) var flyget försenat ännu en gång och vi var tvungna att springa till vårt nästa flyg till Stockholm och som tur var så hann vi precis!
När jag konmm hem sedan hade typ hela släkten ordnat med en jättestor överraskningfest för mig, det var verkligen det bästa välkommnandet man kunnat få!!!