2010-04-22
 20:27:02

Kommentarer

Jag har fatt sa manga kommentarer fran er och det gor mig jatteglad men jag har inte tid att svara pa alla, men jag har godkannt dem och last dem sa TACK!
2010-04-20
 09:55:26

Uppdatering från Hawaii

Nu har jag varit här i tre hela dagar plus fredag när vi flög in och det är bara så underbart, vi bor i en lägenhet precis vid havet och en orolig utsikt men här är en liten smmanfattning av vad vi har gjort hittils:

Fredag:

Vi flög från Rapid City 8.20 och mötte upp med ingen mindre än min älskade Sara i Salt Lake City. Gud vad jag har saknat henne, jag viiste inte hur jag skulle reagera vid första mötet men när jag såg henne og instingterna tag i mig och vi sprang emot varandra, ingen av oss kunde hålla tillbaka tårarna.. verkligen en obeskrivlig känsla. Nu fruktar jag bara avskedet! Men iallafall så flög vi därifrån till LA och sedan en 6 timmar lång resa till HAWAII!
Sedan på kvällen när vi kom hit så åt vi jättegod mat på en restaurang "down town", vi alla var verkligen vrålhungriga. Jag och sara köpte också vår första sovenir, en blomma att ha i håret. Sedan gick vi ock lade oss till ljudet av vågorna utanför fönstret, hur mysigt som helst!






just nu är Sara gift (hon har blomman på vänster sida)

Lördag:

På lördagen vaknade vi väldigt tidigt, närmare bestämt vid 6 eftersom det är fyra timmars tidsskillnad mellan hawaii och Custer\Libby, men det var bara skönt faktiskt. Så vi hade massa tid att utforska stället. Vi gick ner på stranden precis utanför där vi också såg havssköldpaddor, vi spelade tennis och sedan svalkade av oss i poolen och sedan gick vi runt lite i affärer och avslutade dagen med att äta på Bubba Gump, och jag fick äntligen äta räkor, det var huuur gott som helst, jag har inte ätit fisk eller skaldjur sedan jag lämnade Sverige!






Söndag:

THE BEACH!! Vi hoppade och surfade i de otroligt stora vågorna, man åkte under plera gånger om och många gånger var de så höga som man bara ser på filmer och det var faktiskt läskigt måste jag säga!! Men även fats det var läskigt ibland så var vi inte fega, för det var såå himla roligt! Det var en gång när vi åkte jättelångt in på stranden (vi hade små surfingbrädor som man ligger på mage på) och så kommer Sara fram till mig: "ÅÅH NEJ RULLADE JAG ÖVER DIG?!" för tydligen så rullade hon över någon men jag kan lova er att det var inte mig. Men så kollar vi på bilder idag och så ser vi bilden från den vågen och bredvid Sara är det en man som kollar jättekonstigt på henne och gud vad vi båda skrattade, det var så jag fick ont i magen!!


hans blick är bara fööör oslagbar!!

Måndag:

Natten till idag sov vi faktiskt utomhus och kan ni fatta hur mysigt det var att bara ligga ute och somna till vågorna och sedan vakna med blick ut över palmerna och havet, verklgen underbart!! Dagens utflykt gjorde vi till en vik där man kan paddla kajak över till en liten udde eller vad man ska kalla det, men iallafall få är det ett perfect ställe att snorkla och gud vad många färgglada fiskar vi såg. jag har snorklat i både Kroatien och Kreta men inget slår det här, dessutom var vattnet så klarblått att det var svårt att fatta att vi var i havet och inte en pool! Vi fick också mycket färg idag, men när vi paddlade hade vi på oss sor så jag har en linje på fötterna och även för mina plåster på knäna (jag slog i knät i en sten igår när vi surfade på stranden) så det dder jättekul ut!! Sedan spenderade vi ytterliggare någon timme på stranden utanför huset, älskar verkigen den stranden!










Nu tycker jag verkligen att jag har varit duktig, ni fick till ock med see massa blder! :D


2010-04-16
 07:29:58

Vad hander i Europa?

Det enda som jag har sett och hort hittills ar att en vulkan pa Island har fatt utbrott och sa visade de ett stort moln over hela norden och jag maste saga att det gor mig riktigt orolig, snalla ge mig detaljer!

2010-04-15
 22:22:31

Fanny

Visste ni att Fanny var det mest populara fornamnet under 1850s i USA och det finns 13,906 Fannys i USA men bara en eller mindre med mitt efternamn..

Du kan kolla hur populart ditt namn ar i USA pa www.howmanyofme.com, det ar vad jag gor under mattelektionen haha, fast jag ar klar med alla laxor sa det borde vara ok!


Samma tid imorgon kommer jag var pavag till Hawaii med min alskade Sara, ville bara att ni skulle veta!


HowManyOfMe.com
Logo There are
1
or fewer people with my name in the U.S.A.

How many have your name?
2010-04-12
 02:40:47

MUMS!!

Jag måste erkänna att jag inte har varit riktikt rättvis mot Amerikanskt godis/sötsaker, även fast jag saknar svenskt saltlakrits och Marabou så finns det en del saker jag kommer sakna härifrån med. Jag åt nämligen en Dary Queen Blizzard idag och konstigt nog blev jag ganska nedstämd för jag visste att om lite mer än en månad kommer jag inte ha chansen att äta det mer. En annan favorit är Oreos, världens bästa kakor! Sedan såklart Fruit Roll-ups och Nerds...

  

  

2010-04-11
 18:39:06

Leather Jacket

Tydligen "jackan som alla vill ha". Såg denna på Blogg.se's förstasida, beskriven som baseball jacka... Jag vet inte om det är en baseball jacka eller inte men vad jag vet är att här kallas de läderjackor (direkt översatt, måste säga att det låter lite konstigt), jag har nämligen beställt en själv och kommer vara färdig i maj någon gång, men min kommer vara lite mer personlig. Min kommer vara lila, gul (guld), svart och vit, den kommer också ha ett "C" istället för "R", och på ena armen kommer det stå "Class of 2010", och sist kommer det stå "Wildcats" på baksidan. "Leather jackets" är jackor man gör personlig beroende på vilken skola man går i, till exempel, jag går i Custer High School (därav "C"), men det får man bara om man förtjänat det om jag säger så, alla sporter har liksom egna kriterier för att få en, i Cheerleading var man tvungen att vara med på 90% av matcherna och träningarna och om man lyckades uppnå det fick man ett "C". Skolans färger är lila och guld, därav färgerna på jackan. Och vår maskot är "Wildcats". Sedan, eftersom jag tar "studenten" (graduation) i år så ska de stå "Class of 2010". Jag ser så fram emot att ha den här hemma!!!

2010-04-11
 08:05:51

OOOO - K - LAHOMA....

....where the wind comes sweepin' down the plain..

Idag hade vi två upprtädanden av Custer High Schools Spring Musical, "Oklahoma" och det var bara så sjukt kul, och jag är så glad att jag äntligen fick chansen att vara med i en musikal!!!

A part of the crew under pausen mellan Akt I oh Act II :D


The Ranger's gals + Kenzie som står för Make up :D


Laurie (Hannah), Curlie (Sam),  och Aunt Eller (Christine)

2010-04-04
 22:20:05

Ny design

Jag tyckte det var på tiden att jag böt design men jag är inte så kreativ så jag använde en färdig mall som www.tescho.se gjort och utgick från det. Blev väldigt nöjd faktiskt :D

Det snöade idag igen, nu vill jag bara att våren ska komma (tillbaka).


Jag vet inte hur jag kunnat glömma att berätta för er att min älskade vän Emma beställt biljetter till MUSE den 21 Juli!! - jag är så överlycklig, ni kanske kommer ihåg när de kom till Stockholm i Oktober? Jag trodde inte att jag skulle få chansen att se dem live efter det, iallafall inte så snart!!!

2010-04-04
 06:45:33

Gröna tånaglar

Sitter här med Michelle och kollar på Hercules, tillsammans har vi 52 DIsney movies, och vårt mål är att se alla innan jag åker hem vilket är mindre än två månader haha, vi får se hur det går...

ÅÅ idag, såg vi The Last Song, som jag berättade om och gud vad jag grät men den var underbar!! Jag skulle inte bli förvånad om det här kommer bli Miley Cyrus Stora genombrott om man kan säga så, hon var såå himla bra. Jag var väldigt orolig att hon skulle förstöra en så bra bok genom att spela huvudrolen i filmen men som jag sa, hon var perfekt!

Nu ska vi måla tånaglarna gröna hihi....

2010-04-03
 08:16:20

Glad påsk!

Jag fick ett paket från min kära familj idag, det innehöll fem påskägg, en till varje familjmedlem inklusive Lexi och Pedame som by the way älskade det, och ja, ni vet ju vad jag tycker om Svenskt godis.... MUMS!

Jag tänker också visa er var alla kort som ni skickar hamnar, jag tänkte vänta med det så det skulle bli en överraskning för min familj när de kommer men jag vill visa er alla hur mycket de betyder för mig!!

varje kort ni skickar hamnar i mitt fönster, och hur fullt det än är så lyckas jag alltid hitta en plats.. TACK!!!




2010-04-03
 00:28:41

Lock Down

"Attention students, this is a soft lock down and we ask all the teachers to close and lock the doors until I let you know. It is not an April fools joke"

Jag antar att jag har varit med om allt man kan tänka sig nu. Det första som slog mig när jag hörde lock down var One Tree Hill sängong 3 episode 17 (ja, jag är beroende), lock down på grund av skolskjutning och självklart så missade jag ordet "soft", men jag var den enda som faktiskt fick lite panik i början. Men sedan antog jag att det bara var ett april skämt, tills vi hörde hundarna skälla, tydligen var det drog hundar....

Vet inte riktigt vad jag ska tro... men det var iallafall ingen skolskjutning!

Blev ni lurade igår? jag klarade mig faktiskt :D

2010-04-02
 19:35:21

Dagens Nyheter

Idag fick jag svar från Dagens Nyheter haha:

Tack för din insändare!
(Detta är ett autosvar.)

För att ditt bidrag ska ha en chans att komma med krävs att du bifogat din
vanliga postadress (enbart för redaktionens kännedom) och satt ut korrekt
för- och efternamn under insändaren. Vi publicerar inte inlägg under
signatur. Om du glömt adress så skicka om insändaren tillsammans med
adressuppgift.
Tyvärr hinner vi inte ge alla ett personligt besked om texten kommer att
bli införd. Texter som bara skickats till DN prioriteras.
Vi publicerar inte insändare som har hunnit bli äldre än fyra veckor. Om
du tycker att din text fortfarande är aktuell är du välkommen att uppdatera
den och skicka om den vid ett senare tillfälle. Kom ihåg att en kort
insändare har större chans att komma med.

Med vänliga hälsningar,
Skriv i DN (före detta Läsarnas DN)

Det tog ett tag för mig tänka innan jag kom på vad de menade. Oktober för tre år sedan skickade jag in den som en skoluppgift haha, måste säga att de är riktigtlngsamma på att svara. Funderar på att skicka in en igen för att se hur lång tid det tar haha

min insändare:
RÖJ EN MINA.
I världen finns ca 70 miljoner minor utplacerade.
Organisationen "röj en mina" hjälper till att samla in pengar till FN:s humanitära minröjningsarbete.
De stödjer också vård och rehabilitering av offren som drabbats av minor.
Av alla drabbade är 9 av 10 civila.
Varje halvtimme dör eller lemlästas en människa av en mina, varav 40% är barn.
Minor hindrar sammhällsutvecklingen i de mindrabbade länderna.
 
Kämpar du för en minfri värld?

Stöd organisationen "röj en mina" och du bidrar till att många oskyldiga liv kan räddas.

www.rojenmina.nu



Någon som kommer ihåg när vi gjorde deti nian?


2010-04-01
 16:44:50

Happy April Fools Day!

Idag ar det forsta april, en dag jag fruktar. jag ar sa lattlurad och ar valdigt dalig pa att luras sjalv sa vi far se hur det gar. An sa lange har jag inte blivit lurad men klockan ar ocksa bara 8.40....

Idag forsvann alla hopp om var, det snoade namligen inatt..... och det var inte lite kan jag lova!!

En sak till:

Snalla rosta pa One Tree Hill, om inte for er skull gor det for mig!
Det ar namligen sa att E! utnamner en tavling som gar ut pa att radda en TV serie med osaker framtid och dem later fansen rosta. I ar sa ar OTH med pa listan sa gor mig en tjanst och rosta har!