2009-08-31
 02:18:56

Lite skola

Blev precis klar med Alegbra, något jag fattar iallafall.... Nu Government och Spanska kvar.

Glömde brerätta att jag ändrat mitt schema lite, istället för spanska ett har jag Woodworking (hahaha, jag vet xD ) och istället för Fysik, Spanska 3 :D
2009-08-30
 04:02:32

Best thing I've ever done!!

Det var så himlia sjukt otroligt roligt att det inte finns ord!! Igår alltså,  to cheer at a real footballgame (kunde inte översätta rätt), det gick inte upp för mig hur stort det var förränn jag såg bilderna, det var som på film! Ja, jag vet seriöst inte hur jag ska beskriva det.
Dessutom så tror jag aldrig jag har fått så många komplemanger inom loppet av fem minuter. Efter matchen kom det fram hur många som helst och berömde oss, och inte bara från custer utan från det andra lagets fans med och det gjorde mig så himla glad... Men den komplemangen som gjorde mig gladast var av en lärare på skolan:

Mrs"Something" (läraren) till Mrs Block (min tränare): "This was the best squad I've seen in YEARS!!!!!!"
Mrs Block: "oh, can you tell that one of them have never cheered at a game before?!"
Mrs"Something": "NOOO WAY?!!!!" 

Hihihihi....

Något annat som är väldigt roligt är att alla mindre tjejer AVGUDAR oss!! Det var runt sju tjejer från Custer som satt under läktaren och verkligen beundrade oss, sedan ver det kanske fyra tjejer från andra lagets fans som också satt där och två av dem frågade om de kunde få våran autograf!!! Och dem var inte ens från Custer!!! Så himla gulligt!!!

Vi förlorade dock, men det var en riktigt bra match, 15-14 efter 45 minuters övertid.

Men jag förstår mig fortfarande inte på den sporten, det är bara killar som jagar en boll och slänger sig i hög på varandra, och så är det livsfarligt dessutom. Det var fyra som skadade sig igår, två från Custer och två från New Castle. Och det är verkligen läskigt, jag blev jätterädd, seriöst! Den första från NC bröt benet och de andra tre kunde "gå"....

Efterlängtade bilder?!
 



lägg märke till bollen och spelarna som springer mot den hahaha....










2009-08-28
 22:45:02

Game tonight!

Pluggar.........CHEERS!!!!


GO WILDCATS!!!


Btw, wish me good luck tonight!

2009-08-28
 07:32:11

Weekend mohaha....

HI everybody!!! Någon som vet vad det är för dag idag? Okej, alla vet säkert att det är torsdag, men vad är det för speciellt med det? HELG!! eller iallafall för mig mohahhaha...hahaa...Skadeglad xD
Det är så himla skönt! Kommer ni ihåg inlägget efter första skoldagen? Att jag tyckte det var skönt att komma tillbaka till skolan? Jag tar tillbaka det. Det är seriöst väldigt jobbigt kan jag säga. Först och främst, ALLT är på engelska, sedan är det läxorna, varje dag är det någon uppgift vi får  och som jag sa, allt är på engelska vilket betyder att det tar dubbelt så lång tid för mig.
Jag kom på mig själv nu med att klaga och jag tycker det är roligt också bara så ni vet men det här inlägget kommer nog få det att luta åt det andra hållet för det finns mycket att klaga över...
...som tex. att det är fem minuters rast mellan varje lektion, sitter man inte i stolen när klockan ringer blir man försenad. Ja vi har sådana där klassiska skolklockor som ringer när lektionenn börjar och när den slutar. Haha om läraren avslutar lektionen tio minuter innan får man inte lämna klassrummet förrän klockan ringer ändå. Man får heller inte lämna klassrummet under lektionen för att gå på toa eller något utan ett sk hall pass som endast får användas de sista tio minuterna av lektionen.
Det finns andra nackdelar med att det är så kort mellan lektioner, man hinner inte hämta skolsaker mellan lektionerna och en bok väger ca två kg!!! --->  Min axel är död efter skoldagen!

Men....det finns fördelar också.....
Det är kul att vara med om ett äkta high school, skollunch och schoolspirit. Idag, dagen före match klädde sig alla lärare i likadana t-shirts, "fotball" spelarna i deras matchtröjor och vi cheerleader klädde upp oss hihi!
För som sagt imorgon är det vår första match och jag är så nervös att jag inte vill tänka på det, inte nog med det så lärde  de mig typ fem nya cheers idag som vi ska använda imorgon!!!!!!!!!!
Jag har lovat flera att lägga upp foton med mig när jag faktiskt har på mig uniformen oh jag antar att det kommer komma bilder från matchen men jag kan säga en sak hihi I look soo cute!! Hahaha, nej men seriöst, jag såg mig för första gången mig själv i helspegel idag och jag trivs så bra i den hahaha xD

Nu ska jag gå och lägga mig för det har varit en lång vecka, eller det känns så iallafall, och jag vill vara utvilad imorgon...

Godnatt och ha det så bra i skolan imorgon mohaha.... (skadeglägje igen xD )
2009-08-27
 06:01:21

Skola, skola och åter skola

Just nu går all min tid till skolan, pluggar HELA tiden!! Det känns som slutspurten i en svensk skola och när jag säger det vet ni vad jag menar. Men i övermorgon är det fredag = ingen skola, så då ska jag ta mig tid till kommentarer och mail osv...

2009-08-25
 07:30:00

Buenos dias

Hinner inte skriva något om min första dag för jag sitter här med min läxa, kom precis hem från Rapid.
Årets första läxa: Skriv 10 saker du lärt dig den här sommaren.....


Men en sak kan jag säga, det var så himla kul, det känns så skönt att vara tillbaka i skolan, även fast det är helt annorlunda så är det riktigt skönt!!!
Behöver dock göra några ändringar i mitt schema, tex, ingen i spanskaklassen visste vad Buenos dias betyder... Och jag känner inte för att ha fysik, ingen annan utbytesstudent behöver det för "graduate"

Hoppas jag får mer tid imorgon!
2009-08-24
 06:36:40

Robsten = Sant <3 (?)

Just det, jag var bara tvungen att lägga till, idag när vi var i affären såg jag en (skvaller)tidning med Robsten på framsidan och med en täxt som sa något i stilen med att Robert avslöjar att Kristen oc Robert dejtar. SOm med allt skvaller så ska jag ta det med en nypa salt men jag måste ändå köpa den imorgon, hade nämligen inga pengar idag!

2009-08-24
 06:19:40

Referat

En snabbs från mig här! Okej, jag har varit dålg på att uppdatera jag vet men det händer så mycket nu att jag väljer bort datorn om jag ska vara ärlig!
Franzi kom igår, hon är jättesnäll och allt är bara bra!
Idag var det träff med alla utbytesstudenter och det var verkligen jätteroligt, alla var så snälla och vi hade superkul!!!
Anledningen till att det här blir världens tråkigaste och kortaste inlägget ever är för att klockan är kvart över tio och jag ska upp 6 imorgon eftersom det är skola. Innan var jag nervös men inte längre faktislkt tack och lov!

Aja, ha det så bra nu. Jag vet att det finns email att svara på men jag kommer dit snart....när jag hinner!

Lovee, Fanny!
2009-08-23
 07:47:04

Almost ready

Snart ska vi till Rapid på shoppingtur och sedan ska vi hämta Franzi hihihihihi....Håller på med skylten nu och vi har precis fixat klart hennes rum. Det blev verkligen jättefint, trodde inte det kunde bli så fint om jag får säga det själv haha!
2009-08-22
 20:24:58

Kom igen Katter!

Hehe, idag gick hela träningen åt till att dekorera korrirorer och skåp! De ville också att jag skulle skriva Lets go Cats på svenska, så nu hänger det en plansh med texten "KOM IGEN KATTER" utanför Coach Blocks klassrum. Hon ville höra vilka kommentarer den skulle få hahahha!!
Hon delade också ut our uniforms (låter bättre på engelska) och jag har vait duktig och tagit kort på allt så ni ska vara glada hehe :D

Är för lat för att skriva mer hihi!!

The uniform + overall





For Practice



Stjärnor i lila och guld:



GO WILDCATS hihi :D

2009-08-22
 08:26:19

Took a nap today...

.....så jag är inte ett dugg trött!!! Men snart måste jag ändå sova, ska upp klockan sju imorrn. En i cheerleadinggruppen skulle jobba vid halv elva så vi var tvungna att byta tid till 8-10 istället för 9-11!
Men imorgon ska vi få våra uniformer haha, låter töntigt men ni vet vad jag menar, det heter uniforms på engelska så...
Och vi ska också göra plansher (stavning?) och sätta upp i korridorena + på fotbollsspelarnas skåp haha. Det är då inte soccer jag pratar om utan amerikansk fotboll, jag vet det är förvirrande. Jag måste verkligen lära mig reglerna så jag vet när ag ska cheera hahaha.
Imorgon ska vi hämta Franzi också vilket jag verkligen ser fram emot, ikväll har vi snickrat ihop en byrå till henne. Men det var efter att vi kollat på film, National Treasure, kan inte fatta att jag aldrig har sett den, den var ju asbra!! Någon som har set tvåan? Den är nämligen inspelad här i Custer, ja eller någon scen iallafall, ni vet den där sjön jag pratat om Sylvan Lake i custer state park? Där! Jag ska se den någon gång i framtiden så då kan jag berätta mer vilken scen haha.



Känner ni igen det? Som jag har fattat det så hade de i flmen satt Mt, Rushmore i bakgrunden, eller? Aja så här ser det iallafall ut i verkligheten hihi....även fast jag inte sett filmen känns det coolt att jag varit där haha :D

Okej, ska nog FÖRSÖKA sova nu hahah, godnatt! :D
2009-08-21
 22:50:01

New moon!!

ååååå idag är det bara 90 dagar kvar!!!!!!!!


90 dagar, 9 timmar, 10 minuter, 10 sekunder!!

2009-08-21
 19:58:59

Rubrik?

Nehej, det verklar inte funka, alla blir publicerade 19 något, blir gaaalen!!! Aja, jag får väl ha svensk tid då, men tack ändå Emma!

Just nu håller jag på att hungra ihjäl, så jag måste äta något. Jga läste precis Matildas blogg (hon är superduktig på att uppdatera och det gillar jag hehe :D) och hon hade gjort scones till frukost vilket gjorde mig hur suugen som helst. Funderar på att kanske göra det tills Denny kommer hem om jag hittar allt jag behöver förstås.
Kom precis hem från cheerpractice och det var som vanligt jätteroligt. Jag är inte precis en morgon människa så imorse när jag gick upp ville jag bara ligga kvar i sängen, snoozade tre gånger vilket är ca 30 minuter och jag fick för första gången på länge känna av morgon stressen haha... Men man kommer in i hallen och det första som händer är att man får världens bamsekram blir man alltid lite gladare :D
Idag lärde vi oss ytterliggare två nya cheers, och jag kan fortfarande inte alla!! Det var någon som sa att cheerleading på skolan är bara att hoppa runt lite hit och dit har F - E - L! Man måste lära sig tusern ramsor med komlicerade arm och benrörelser + att man måste veta NÄR man ska säga dem under en match.....komplicerat men otroligt roligt!!! Vi gjorde ett nytt stunt idag också där jag skulle stå på deras händer haha det var läskigt men HUR KUL SOM HELST!!!!

Måste duscha nu och sedan äta något!

Puss på er!
2009-08-21
 19:39:31

tidzoner

testar tidszoner om ni undrar hahaha

2009-08-21
 19:34:16

loijibn

hgjhhgfyt
2009-08-21
 19:31:40

bbbbbbbb

mmmmmm
2009-08-21
 19:28:07

..........

............
2009-08-21
 07:01:45

Walking around in bromma

Japp, det är vad jag har gjort ikväll, gått runt i bromma hehe. Ni vet hitta.se? om ni söker på en gata kan ni klicka på "promenera i/på ..." och så kan ni gå runt där haha, Denny älskade det!!!!!
Just det jag visade videos från när Tove tävlade, han var väldigt imponerad, bara så du vet ;D
Inte så mycket som händer just nu, fredag imorgon vilket innebär att jag har träning 9-11am och därmed ingen sovmorgon. På lördag är det samma sak, plus att vi ska hämta Franzi på flygplatsen vid 9pm så vi tänkte åka in tidigare till Rapid för att fixa school supplies, tex. ryggsäck med fack för dator (skolan kräver det för att vi ska kunna få en dator). Något annat jag måste köpa är t-shirts, först och främst till träningarna för jag tog inte med mig så många, men också till skolan för man får inte ha bara axlar....jag vet....crazy!! men som sagt "it's not right, it's not wrong, it's just different" haha.... jag har äntligen lärt mig, men de säger det ju inte så ofta så hur ska vi kunna lära oss haha....antar att ingen fattade det där, om någon gjorde det så är det nog bara de från EF som fattar xD
(för er som inte fattar så var jag ironisk, det är det de har hjärntvättat oss med i stort sätt HELA tiden!)
På söndag sedan är det träff med alla utbytesstudenter i området (Custer och Hot Springs), Det ska bli riktigt roligt när vi möter Hot Springs i fotboll eftersom de flesta utbytesstudenter (förutom vi tre i Custer) + min IEC bor i Hot Springs och kommer antagligen att komma för att heja på dem, hoppas jag får cheera (eller vad man säger på svenska) på den matchen hehe... Apropå det, om inte en tjej (kan inte stava hennes namn) dyker upp på träningen iorgon kommer jag att få vara med på andra matchen med :) Hon är nämligen 1st aldernate, jag är 2nd, och hon har inte varit med på någon tträning hittills och för att få vara med på en match måste man ha varit meed på tio träningar....har jag sagt det förut? tror det, sorry isåfall!

Nu ska jag sluta där och sova istället eftersom jag inte kan sova ut imorgon. Apropå det, jag stör mig riktigt mycket att när jag publicerar inlägget står tiden i Svensk tid, någon som vet hur man ändrar det?

Aja, godnatt!!! ;D <3
2009-08-20
 18:56:32

Taylor Swift

Sitter här  pyjamasen fortfarande, jag orkar seriöst inte resa på mig!! Jag har fortfarande träningsverk och det blir bara värre och värre för varje dag. Och inte blir det bättre för att man inte får en dags vila heller haha, fast det vill jag ju inte så vad klagar jag över? jo, träningsverk får man klaga över men det behöver ju inte vara något dåligt för det hehe!

ÅÅÅ vet ni vilken låt som spelas på radio just nu? Teardrops on my guitar av Taylor Swift! Jag älskar den här radiokanalen de har för de spelar hennes låtar konstant, gammla som nya...Love it!!

Den mest populära är en annan av mina favoriter: You belong with me....och musikvideon är hur gullig som helst!
2009-08-20
 05:15:22

Im sore!!!

9.14pm: Godnatt!!!

2009-08-19
 21:38:37

hej hopp haha

hej!

(snälla, om någon har en bra hälsningsfras... SÄG TILL!)
Idag händer inte speciellt mycket förutom cheerpractice som vanligt och jag längtar!!! Men något jag inte längtar till är hoppen då. Jag måste lära mig alla namnen först så att jag inte behöver fråga varje gång hon säger gör en Tuck, Duoble Hook osv.
Plus att jag måste komma på rörelser till Go player, Go cats, Go! och det längtar jag inte heller till men annars ska det bli kul!! hehe


tre av 8 hopp jag behöver kunna...

2009-08-19
 07:15:14

Hostsister!

Hej allihoppa!!!!

Jag har VÄRLDENS nyhet, har redan avslöjat den i rubriken men strunt samma: Jag kommer få en värdsyster....okej iallafall tills de hittar ett hem till henne. Hon heter Franzisca (lite lustigt eftersom Fanny betyder Francisca, ni vet som Sara betyder Princess osv.) och är från Tyskland. Jag tycker verkligen synd om henne som inte har fått en värdfamilj än och ännu svårare måste det ju bli ju längre tiden går med tanke på att ingen kommer vara berädd på att ta emot en utbytesstudent, Självklart är inte vi det heller, vi kommer bara ha några dagar på oss. Men...jag ska inte säga att det är helt 100 än för om inte EF kan fixa flygbiljetter så att hon är här senast på söndag kan hon inte gå i Custer High School och därmed inte bo i Custer. Men om de lyckas få hit henne innan dess, kommer hon bo här, ingen aning om hur länge men men. En annan anledning att tycka synd om henne, om hon kommer på söndag måste hon börja skolan på måndag och jag kommer ihåg hur man kännde sig de första dagarna och då var det 6 timmars skillnad, nu är det 8!!!! Som sagt, stackarn. Men vi kommer ta hand om henne hihi :)

Nu till annat, hade min andra cheerpractice idag och det var ännu roligare idag!!!!!!! Jag visste lite mer om vad det handlade om och jag kom ihåg lite iallafall. Plus, vi gjorde lite stunts!! Och jag fick vara "flyer" (om ni tänker på cheerleading och hör ordet flyer, förstår ni nog vad jag menar? xD) eftersom jag, tydligen, är så lätt. Hela tiden sa de: She is soooo light!! haha, men jag tänkte bara, you are sooo strong!! Seriöst, om de tycker jag är lätt så hoppas jag verkligen inte att jag behöver var abas någon gång!! Fast det var inte så farliga stunts idag eftersom vi bara kommer vara tre stycken på första matchen (!!!!!!!!!!!), har jag sagt att den är i wyoming? det är den iallafall.

Lite flummigt inlägg men jag är på så himla gott humör idag, det kanske kommer på köpet med cheerleading? Vi får hoppas det hihi :D

Ha det suuuper!!

PS. Jag vill inte veta hur det kommer kännas i kroppen imorgon!!!!
2009-08-18
 21:35:16

En månad

Jag jar inte lyckats samla mig än från trailern, jag kan inte sluta kolla på den, oc dessutom är den exaktt lika bra varje gång, om inte bättre!!!!!!!!!1

Aja, anledningen till inlägget: Det är idag en månad sedan jag lämnade sverige :D


2009-08-18
 19:45:15

SO FAR BEYOND ANY EXPECTATIONS!!!!!

Jag är just nu så gott som död! Jag menar det, här är nya trailern till New Moon och det går inte att beskriva. Seriöst den är underbar, så hiiiiiimla mycket bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. FILMEN KOMMER BLI............FINNS INGA ORD!

Döm själva!!!



(Någon som la märke till att jag använde en twilightrubrik? tyckte det var passande: "when life offers you a dream, so far beyond any of ypur  expectations, it's not reasonable to grieve when it comes to an end.")
2009-08-18
 05:17:58

T - R - Ö - T - T

Just nu kan jag meddela att jag är trött....OTROLIGT TRÖTTT rättare sagt och jag håller på att somna. (kan ju meddela att klockan bara är nio). Men jag är iallafall glad att morgondagens träning är på eftermiddagen istället för på morgonen som idag!!
Just det jag har inte sagt något om träningsschemat. Den här veckan är det träning två timmar måndag - lördag, resterande veckor är det två timmar efter skolan  måndag - torsdag (jag har väl berättat att det bara är skola mån-tors?) och match varje lördag.

Nu ska jag gå åch lägga mig för att lyssna på New Moon, ljudbok. Väldigt bra engelskaträning kan jag tillägga.

Godnatt!! :D

Nej nu glömde jag berätta. Vet inte hur vi kom in på det men Denny berättade att de har norwegian jokes här med hahaha!! Han hittade till och med en "norwegian jokes" - bok hahaha, KUL VA?!!!!!

Här är ett exempel (väldigt lika våra):

why do norwegians smile when it lightnings?
They think they're getting their picture taken.


The phone company is going to pick a new emergency number to replace 911.
Most Norwegian can't find ELEVEN on the dial.

2009-08-17
 20:00:31

First cheerpractice!

Kom precis hem från Cheer och det var verkligen hur kul som helst men.....SVÅRT!!!!!!

Det är så himla många ramsor att lära sig tillsammans med alla rörelser, armar som går dit och ben som går dit...ja mycket att hålla reda på + att jag måste lära mig alla hoppen och jag har redan glömt bort dem!!!!

En till sak jag måste  göra är att komma på rörelser till en spelare och ramsan är: "GO PLAYER, GO CATS, GO" och jag kan knappt några rörelser!! Så det blir en utmaning hehe! xD

Men alla är verkligen hur snälla som helst, även fast jag var hur dålig som helst och knappt hängde med något så kom de fram till mig efter och bara: "You're doing really good", och när jag inte håller med: "you'll learn fast" och "you'll catch up" osv. hehe :D

Nu ska jag ta och äta lunch, är vråååålhungrig!

Cheer,
2009-08-17
 06:12:42

GREAT news!

Hej allihoppa!!!

I have some GREAT news!!!!

Jag var ju på cheermöte idag, och alla var verkligen huur snälla som helst! Men iallafall så fich vi reda på massor av information angående både fotbolls och basket säsongen, och som jag redan visste innan så kommer jag vara reserv iallafall under fotbollssäsongen och så får jag kanske en plats i basketgruppen. För att få vara med på första matchen måste man ha varit med på tio träningar och missar man en av de första träningarna kommer man inte kunna vara med under första matchen. Nu till det roliga, två från laget kommer inte kunna vara med på alla träningarna här i början vilket betyder att jag kommer få vara med på allra första matchen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ÅÅÅÅÅ jag längtar så himla mycket till imorgon då första träningen börjar!!!!

Byebye!! :D

2009-08-17
 01:09:04

Fyra veckors jubileum!

Kom precis tillbaka från att ha åkt train 1880, ett gammalt tåg helt enkelt. Det var faktiskt kul!!
Ringde hem imorse med, det var jättekul att höra er, var hela två veckor sedan! Igår var det fyra veckors jubileum för mig här i USA!!!!! :D

Och ikvall blir det cheerleadingmöte, ser fram emot det sååå mycket!! :D


Love this sign!!!
2009-08-16
 04:44:13

Titanic!

Tittar på historiens bästa film!!!

2009-08-15
 09:21:53

Lite Twilight i blandade känslor!

Kännde för att lägga till ett Twilightrelaterat inlägg eftersom det var typ miljarder år sedan haha.....


Det är nämligen bara 96 dagar kvar tills New Moon kommer ut och om jag inte minns fel så gick 90 dagar jättefort när vi väntade på att Så länge vi båda andas skulle komma ut!! :D Okej inte i början då känndes det som en evighet, men sedan var helt plötsligt dagen där hahaha....vad töntigt det ¨åter!!! xD

Men iallafall 96 dagar, 22 timmar, 38 minuter och 15 sekunder kvar!!!




Och medans jag är inne på Twilightspåret kan jag ju meddela (fast jag är 100% säker på att alla inbitna fans redan vet) att Rachelle Lafevre inte ska spela Victoria i Eclipse vilket är KATASTROOOF!!!!
Hatar Summit just nu!!!!!!!!!!
Hoppas dem tar förnuftet till fånga och lyssnar på alla galna fans där ute!!!
Seriöst, vad tänker dem med? Någon som har listat ut det kan gärna berätta det för mig!

2009-08-15
 08:53:24

å&ä&ö

TADAAAAA!!!!!!!.......


Å Ä Ö å ä ö.....

Tack vare Anna har jag fixat åäö..... Men än så lange ar (haha ja ni ser) det lite svårt eftersom jag har blivit van vid att använda a och o plus att jag maste lara (och där glömde jag igen xD) mig var allt sitter för alla tecken sitter omkastade också, men som sagt, jag ska försöka :D

2009-08-15
 03:18:53

Dagen i en mening xD

Regnat hela dagen men det gjorde inte sa mycket, har spelat spel och lart Denny lite mer svenska haha! :D

2009-08-14
 07:59:08

Lite bilder och annat

hejhej!!!!

Forlat mig for uuusel uppdatering!
Jag kommer inte riktigt ihag vad som hant sedan senast, men vi var iallafall och red hehe vilket var jatteroligt! Och liksomallt annat har var det hur fint som helst men jag tog pa mig klader som resulterade i att jag inte hade nagra fickor att lagga kameran i, men dareomot tog Denny lite foton fast nackdelen med det ar att det oftast bara blir foton pa mig haha xD
Pa kvallen dar iallafall sa gick vi pa teater vilket var jatteroligt, det var inte en musikal men heller ingen vanlig pjas. Efter varje scen spelades jazzmusik (live ofc xD). De hade som ett soundtrack ocksa och innan pjasen borjade skulle de gora reklam for den och den som hade rest langst skulle fa den och sa sag man massa hander uppe i luften dar alla var fran olika delar av USA och sa var det nagon fran Stbr och nastan alla hander akte ner. Nar jag sa att jag var fran sverige vande sig alla om och bara: "wooooow" hahaha xD Men det var nagon fran sydkorea ocksa hahaha sa jag vann den inte...
Igar akte vi till Rapid, men vi tog inte den enklaste vagen utan vi akte genom custer state park och traffade pa massor av asnor haha och jag fick som en flashback fran nar jag var liten och matade faglarna med mormor och morfar for de dar asnorna var galna (iallafall enligt mig) nar de sag att man hade mat kom de och nafsade pa en, hur laskigt som helst! haha jag antar att min fagelfobi har blivit "fagel och asnefobi" hahaha.
I Rapid iallafall hittade jag min kara bok som jag sa lange letat efter, The Lovely bones (flickan fran ovan) och aven en ram till mina tre smafoton av mig och Tove :D
Hummm...vad mer? Idag akte vi till sylvan lake och tog mina seniorpictures, fraga mig inte vad man ska ha dem till men alla gor tydligen det. Kanns lite konstigt eftersom jag inte borjat skolan an men samtidigt vill jag hellre ta dem nu nar det ar soligt och gront.
Just det, vi var ju vid Mt. Rushmore ocksa!!! Det var riktigt haftigt att se pa nara hall och i verkligheten!!! Det ar nagot jag aldrig trodde jag skulle fa se! Sjalva upplysningen som jag pratade om var inte riktigt som jag hade tankt mig. Det var ganska sa amerikanskt eller hur jag ska uttrycka mig. Forst var det en film som hette Freedom som handlade om allt de fyra presidenterna hade gjort for sitt land osv, men det var samtidigt intressant med lite historia. Efter det fick alla som hade varit eller var insatt i militaren ga fram och presentera sig och lagga handen pa den amerikanska flaggan. Och det ar ju nagot som ar valdigt amerikanskt, det var helt knapptyst i publiken och en gang var det nagon som brot tysnaden och skrek "THANK YOU!!!!" och hela publiken aploderade....Ja som jag sa, valdigt amerikanskt!! Men som vi EF studenter har fatt lara oss (blivit hjarntvattade med kanske man ska saga hahaha xD): It's not right, it's not wrong, it's just different.
Vad mer finns det att namna? Jo just det haha, Denny, min vardpappa har blivit valdigt intresserad av svenska spraket, han tycker det later som jag sjunger nar jag pratar pa svenska. Jag gav dem nemligen en Dalahast i present och i dar var ocksa en text med Dalahastens historia som han ville att jag skulle lasa, forst pa engelska och sedan pa svenska. Och nu har han hittat ett program pa internet dar man kan lara sig svenska, haha, men det ar lite kul tycker jag, att han ar sa intresserad :D

Pa sondag ska vi pa cheerleadingmote i skolan vilket jag langtar till sjukt mycket!! Har inte traffat nagon i min alder an. Och sedan pa mandag borjar forsta traningen....nervoost! Men samtidigt valdigt roligt!

Tack till er som grattade mig pa namnsdagen igar, det var verkligen gulligt av er. TACK!!!!

Ha det super!!!





Lite bilder som jag inte visat:

Sylvan Lake 10.08.09



  

The buffalo




Okej, tanken var att lagga ut fler men det gar sa sjuuuuukt segt att jag struntar i det, vill ni se dem far ni ga in pa facebook!!!

UPDATE: Nehej det funkade inte heller, ni far helt enkelt sta ut med att de kommer senare fetersom jag och datorer inte alltid kommer sa bra overanns!! Nu ska jag ga och lagga mig...GODNATT!
2009-08-13
 03:48:41

videochatt med Sara :D

Sitter just nu och videochattar med Sara hihi jattekul!! vi har just nu har vi pratat i ca 47 min :D <3
2009-08-11
 07:02:36

hejsan hoppsan (lillebror)!!!

Hejsan hoppsan (Karlsson)!!! xD


Vet inte riktigt hur jag ska borja det har inlagget utan att gora det trakigt, min trakiga kommentar fran karlsson pa taket gor kanske inte det hela battre haha....jag vet trakig humor!
Iallafall sa var vi idag vid Custer state park och vandrade langs sjon med hundarna, HUUUUR UNDERBART VACKERT SOM HELST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Min nya favoritplats pa jorden nastan, jag ar serios helt fantastiskt och det trakiga ar att man inte kan fanga det med kameran heller!!!!
Sedan akte vi vidare till blue bell tror jag att det hette for att rida, men det var fullt hela dagen sa istallet bokade vi tid kl 11.30 imorgon, kan bli ett problem dock eftersom jag sover till halv elva varje morgon haha, nej jag skojade bara det gjorde jag bara idag... Men jag sa at dem att vacka  mig om jag sover for lange xD
Sa det ska vi gjora imorgon da hihi ska bli superkul. Har forstas aldrig suttit pa en hast forut och det ar lite pirrigt, de ar ju sa stora!! Onska mig lycka till.
Nu till kvallen ska vi aka till Mt Rushmore och det ska verkligen bli haftigt, det var nagot speciellt pa kvallen da de lyser upp allt eller nagot liknande, kommer inte ihag vad det hette. Lovar att ta bilder men jag far se om jag lagger upp dem pa bloggen eller facebook, det gar mycket fortare pa facebook nu nar jag fick tips av pappa :D

Just det i "morse" akte vi till skolan for att se Pat vilket gick jattebra. Hon hjalpte till att fixa schemat med kurser sa att jag kan vara med pa graduation och det gick!! Sa mamma, pappa och Tove, tank pa saken men vore det inte vara kul om ni kom till graduaton? :D AAAAA VAD JAG AR OVERLYCKLIG!!!!!

My Scheduele:

1st semester:
P1. American Government
P2. Senior English
P3. Mixed Choir
P4. Spanish I
P5. Physics
P6. Algebra II
P7. Food & Nutrition

2nd semester
P1.  Senior Project
P2. Senior english
P3. Computer
P4. Spanish I
P5. Physics
P6. Algebra II
P7. Psychology

Det kanns faktiskt riktigt bra, det var vissa saker som jag var tvungen att ta vilket inte lamnade sa mycket "roligt" kvar men det enda jag ar liite orolig for ar fysiken men det var tydligen manga utbytesstudenter som sagt att de tycktte fysiken var enkkel sa vi far val hoppas. Huvundsaken for mig ar att jag far vara en senior och vara med pa graduation!
AKTA HIGH SCHOOL GRADUATION!!!!!

Saja nu ska jag sluta jubla.... Jag har fatt lite klagomal over min stavning btw haha, okej nej det har jag inte, eller jo fast av mamma. Forlat for det, jag har alltid varit dalig pa att stava och jag gor det inte med mening. Dessutom har jag ju inte a, a och o (ni fattar vad jag menar) vilket maste vara ganska jobbigt for er att lasa. Jag vet att jag tycker det ar jattejobbigt! Men jag alskar den har datorn och det finns inget att gora at eftersom att jag valde att inte ta med en egen.

Ha det sa bra :D <3
2009-08-10
 02:07:32

Jewel cave instead of yellowstone...

Orkar inte skriva varldens inlagg just nu men skulle bara meddela att det inte blev nagot  Yellowstone da bilen gick sonder trakigt nog.... menmen det finns inget att gora at saken nu, det finns annat att gora har i  the black hills sa det ar vad vi tanker gora haha. Eftersom det regnade idag akte vi till Jewel cave, riktigt coolt faktiskt haha :D
2009-08-08
 05:56:28

Graduation? :D

Hej!!!

Det finns inte speciellt mycket att blogga om eftersom det inte hant sa mycket men idag har jag och Denny gjort iordning husvagnen och bytt olja i bilen (har aldrig legat under en bil och "meckat" forut sa det var kul hehe) och sa lamnade vi Nikki och Lexi hos Karen som hon heter, har hand om ett "hundpensionat" om man kan kalla det det sa det  kanns lite tomt, har redan borjat fasta mig vid dem, de ar saaaaa underbara. jag vet inte om jag har namnt det men Nikki ar varldens basta tiggare. Sa fort man ar i koket kommer hon och gnaller vid fotterna pa en samtidigt som det rinner dreggel ner pa golvet haha och sa forfoljer hon en nar man har mat i handerna, och far hon inget borjar hon yla haha. Jag gillar Lexis taktik, hon later Nikki skota tiggandet for hon vet att nar Nikki far nagot far alltid hon men haha... Aja tillbaka till amnet, anledningen till att vi har gjort allt detta ar for att  vi aker ut och kampar imorgon, till yellowstone, USAs forsta naturreservat, tydligen valdigt vackert och sjalvklart kannt.
Nagot mer vi har gjort idag ar att vi akte over till Pats hus (jobbar for skolan, som jag har fatttat det ar hon som en syo eller liknande) for att hennes dotter ska ha en babyshower imorgon, och vi kan som sagt inte vara dar. For er som inte vet vad en babyshower ar for nagot kan jag forklara i korta ord att det ar som en fest eller bjudning ar kanske ratta ordet da det bara ar tjejer som kommer till den gravidas hus med presenter till babyn osv. Ni kanske har sett Shrek den III? Dar har de iallafall en babyshower fast da far Pinoccio, lilla pepparkakan och de tre sma grisarna vara med ocksa. (Anledningen till att jag kan det sa bra ar for att vi kollade pa den pa hotellet nar vi var i Sioux falls). 
Iallafall sa tankte jag komma till poangen, vi ska prata med Pat nar vi kommer tillbaka for att se om det finns en mojlighet for mig att bli a senior istallet for junior och darmed fa mojligheten till gratuate som skulle vara huuur kul som helst!! Och da ar det inte en "latsas" graduate som manga utbytesstudenter kan fa vara med pa utan en riktig for att dan man rakna poang fran mina betyg i Sverige med (man maste ha last vissa speciella amnenfor att fa ett visst antal poang = graduate), later inte det hur kul som helst?! Men vi ska inte fa for hoga forhoppningar om det inte skulle funka, jag ar ju anda ett ar for liten om man ska saga sa. Jag kannde att jag ville beratta det aven fast det inte ar klart an :D

Sedan pavag tillbaka stannade vi pa en urgullig restaurang vid namn Purple pie place, med varldens godaste paj, de gor tydligen runt 100 pajer per dag. Jag vet att det later omojligt men samtidigt sa ar det ett kant stalle!
En till anledning till att det vore kul om ni (min alskade familj) kom till sommaren for nastan alla gulliga restauranger stanger efter sommaren trakigt nog!

Jag borjade inlagget med att det inte finns sa mycket att skriva om och sa blir det ett ovanligt langt inlagg haha sorry for det...men det maste ju racka for nagra dagar framat eftersom jag inte kommer kunna blogga under campingen :D

HA DET SA UNDERBART!!!!!

P.S alskar att bli paminnd pm att det faktiskt finns folk som laser bloggen sa lamna en kommentar, aven fast det bara star ett litet obetydligt ord sa blir jag hur glad som helst! :D

Love to you all!!!!!


Purple pie place <3


Yellowstone falls
2009-08-07
 05:57:44

My new room :D

Jag har ocksa tagit mig tid till att lagga upp bilder pa mitt nya rum, har ar tva plus nagra fler bilder!!

Enjoy! :D





(klicka for storre:)
     
2009-08-07
 01:19:40

Bilder

Nu har bilderna kommit upp pa facebook!! :D
2009-08-06
 18:23:41

Update

Hej igen!
Tanken igar var att jag skulle skriva ett till inlagg efter "what was I thinking?" men samtidigt borjade jag ladda upp bilder pa facebook, inte for att det funkade da. Jag vet inte varfor men de ville bara inte ladda upp, jag fick upp 6 eller 7 bilder och jag holl pa i evigheter.
Men iallafall, i lordags anlande jag da hit till Custer och jag var sa trott att jag gick och lade mig med desamma, pa Dennys (vardpappa) beordran. Den forsta "aktiviteten" var inte att utforska denna otroligt gulliga lilla staden Custer, nej utan att utforska hela South Dakota. Donnas (vardmamma) mamma gick namligen bort onsdagen 29 juli och begravningen var i Sioux Falls i mandags. Jag fick valja om jag ville folja med eller stanna hos min IEC, men jag valde att folja med och pa det sattet larde jag kanna Denny mycket battre eftersom det var en 7 timmar lang resa, fran vastra SD till ostra (se karta under). Men iallafall, i forrgar kom vi hit igen och bade igar och idag jobbar Denny och Donna vilket betyder att jag har huset for mig sjalv.... Okej, det ar inte sant, jag har ju Nikki och Lexi!! Varldens mast uuuunderbara hundarna jag nagonsin har traffat...precis nu kom Nikki in till mig hihi, hon behover konstant narhet hehe...
Och som jag namde tidigare, Custer, jag har ALDRIG sett en sa gullig liten stad forut. Om ni aker till USA ar det en stad som verkligen ar vard att besoka, en akta westernstad, precis som pa film. Dessa sma butiker, restauranger och motel langs vagen. Och inte nog med det, de har varldens goaste pannkaror, kommer inte ihag vad restaurangen hette men de var underbara!! Plus att det ligger precis vid Mt Rushmore och The Black Hills, valdigt maktigt!!!
Aja jag ska inte gora reklam men jag ville bara att ni skulle veta om Custer haha. Hur som helst vet jag att jag kommer trivas till tusen har, mina vardforaldrar ar hur snalla som helst!!!!
I helgen aker vi till Wyoming, Yellowstone, tydligen USAs forsta national park, ska bli super!

Just det...jag har borjat tanka pa engelska!! Det kanns hur kul som helst, som i gar morse  kom jag pa mig sjalv med att tanka: should I take a shower now or later?... Och det ar inte precis nagot du "maste" tanka pa engelska xD

Ha det bra!!

Looove, Fanny! <3


Min resa genom SD

2009-08-05
 21:17:50

what was I thinking?

Forst vill jag meddela att jag faktiskt lever, aven fast mankanske inte kan tro det xD
Kom hit i lordags och sedan dess har det hant massa saker men forst tankte jag lagga upp nagra inlagg (alla i det har) fran resan fran Boston till Rapid :D



Inlagg 1. Boston - Minneapolis

Hello everybody!

Just nu sitter jag pa flyg NW1403 fran Boston till Minneapolis. Min buss gick sist av alla, kl 6am och forst sa ycktejag det skulle bli skont men det var bara jobbigt.
Forst, 1.30am fick jag saga hejda till Linnea och Julie... Jag lyckades precis halla tillbaka tararna. Nasta avsked var en halvtimme senare da Annas, Sofies, Peters och manga andras bussar gick och da brast det fr nagra minuter (jag vet jag ar kanslig) tills 2.45am da det var dags att saga hejda till min alskade Sara och ni kan ju gissa hur det gick....
Sa var man lamnad dar "sjalv". Vi var sa fa som akte 6am att man fick ett eget sate pa bussen. Men innan bussen kom (efter att sara hade akt) hade jag tre timmar pa mig som jag hade tankt anvanda till att sova men det gick inte speciellt bra. Det blev en halvtimme men pa bussen till Bostn fick jag ocksa en timme. Sa allt som allt har jag sovit 1 1/2 h under en tidsperiod av 28 timmar? Ja jag tror det.
Val i Minneapolis kommer jag ha ca 4 h vantetid innan mitt nasta flyg till Rapid City, SD avgar.
AAAAAAA vet ni en sak? jag kanske har berattat det forut men isafall bara MASTE jag saga det igen..... Min alskade BFF Matilda ar bara foooor underbar. Hon har namligen skrivit 10 st brev var till mig och Sara, ett for varje manad, ar inte det bara hur gulligt som helst?!
Hur som helst, idag, den forstaaugusti oppnade jag mitt forsta, som inneholl ett svenskt "skolpaket", en penna och ett sudd med dalahastar pa + ett litet meddelande. TACK SA HIMLA MYCKET MIN ALSKLING!!!!!!
Nu ska jag forsoka sva lite eftersom jag vill ju att de ska fa ett bra forsta intryck av mig!
Sitter bredvid en jatteflygradd person btw och det ar massa luftgropar, stackarn.
Ska skriva pa flygget till Rapid ocksa, om jag inte flippat ut. Holl pa att gara det under den langa vantetiden fran att vi kom till flygplatsen7.15am till att jag fick kliva pa flyget 10.20. Men det skulle ni ocksa ha gjort.....DET AR NU ALLT STARTAR!!!!!

En halsning till alla er fran campet:
Jag har verkligen haft 2 underbara veckor med er och jag kommer sakna er sa sjukt mycket men som tur ar kommer jag traffa manga av er om ett ar, om inte under aret.
Onskar er ett fantastiskt ar och lycka till hos er nya vardfamilj!

LOOOOOVE FANNY!!!

P.S Jag vill otroligt garna bli returnee!!!


mitt paket fran Matilda <3



Inlagg 2. Minneapolis

Sitter pa flygplatsen i Minneapolis, Minnesota och an har jag inte flippat ut. Nar jag kom ut fran flygplanet trodde jag att jag skulle behova klara mig sjalv men dar utanfor stod en EF representant plus tva andra studenter, vilket kanndes ganska tryggt... men hon var lite vimsig. Forst trodde hon att vi skulle traffa vara vardfamiljer har sa vi gick ut till bagagehamtningen da vi fattade att hon hade gjort fel sa vi fich ga igenom sakerhetskontrollen igen, fast det gick bra anda...
Jag traffade Fee (fran campet) en sista gang ocksa :D Fast inte sa lange dock.
Jag ar just nu otroligt uttrakad, hittills har jag forsokt fordriva tiden genom att ga runt och leta efter en dator (utan resultat) samt tagit en cheeseburgare pa Burger King vilket har resulterat i att min axel ar helt dod! (pga min blytunga vaska) Och dessutom sa ar det anda 1h och 50 min kvar tills flyget aker.
Nej nu vill jag bara komma fram!!! Just det jag lyckades sova 1 1/2 h pa flyget sa nu har jag alltsa sovit 3h pa 33 timmar...rekard!
Aja, jag far sova ikapp inatt.

Good Luck! (inte for att jag vet med vad men det lat iallafall bra;..kanske sa jag det till mig sjalv?)


At the airport in minnesota


Inlagg 3. Minneapolis - Rapid City

OMGOMG!!

Nervositeten jag kanner nu gar absolut inte att  beskriva!!!
Vi ar pavag ner for landning i Rapid City nu!!


ode?