2009-12-25
 07:38:15

Milk and cookies for Santa.

har nu lagt ut kakor och ett glas mjölk till tomten, hoppas bara han gillar svenska pepparkakor.

Imorgon bitti blir det att öppna julklappar, har fått väldigt mycket hemmifrån!!
2009-12-24
 20:43:44

♥ GOD JUL SVERIGE!!!! ♥

God jul allihoppa, saknar er alla supermycket men imorgon är det min tur att ha kul!!!

Hoppas ni får en finfin jul och ¨många kuliga julklappar! ;D


PS, testade din nya snowboard igår Tove, den funkar utmärkt :D



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
2009-12-24
 07:49:32

för fort

Kan inte fatta att det är julafton imorgon, det har gått så himla fort att jag har inte hunnit med!

Och det är så himla typiskt att mitt paket inte kommit fram än, förlåt!
2009-12-24
 07:47:16

Min LNI helg

okej, jag tänkte att det kanske var på tiden jag uppdaterade angående LNI, jag har verkligen haft superkul, men det var också världens "work out"

Först och främst borde jag berätta vad LNI är. LNI står för Lakota Nation invitational och det är i stort sätt en basket turnering, men det är också en cheerleading tävling, och wrestling turnering. Anledningen till att det är lakota NATION är för att det är bara Native Americans där, förutom Custer och Hill City som är inbjudna. Det gör det lite läskigt för helt plätsligt är man en minoritet och alla stirrar på en hela tiden. Reservaten har också väldigt mycket problem som fattigdom och kriminalitet. Inte nog med det så har de flästa Native Americans något emot oss från Custer på grund av deras historia. Så innan vi kom dit varnade de mig att inte prata med någon och om någon pratar med mig, ignorera dem och kolla ner i marken. Vi skulle också alltid vara minst två vart vi än gick, vi fick absolut inte gå själva.

okej, det här var min helg:

Onsdag:

Vi skulle mötas vid skolan 6 pm för att ta oss till Rapid, ca 45 minuter. Vår första match skulle börja 8.30  men blev försenad en timme. Kl 11 var det över, vi vann hihi... kommer inte ihåg med hur mycket men huvudsaken är att vi vann. Men när vi skulle gå stoppade de oss, vi fick inte lämna byggnaden pga SKOTTLOSSNING!!!! Tydligen hade en blivit skjuten på tre ställen och förd till sjukhuset. Förstår ni nu vad jag menar med problem?! Efter det var vi tvungna att gå allihoppa i grupp, inte bara två och två.
Iallafall så kom jag hem kvart över tolv och låg i sängen halv ett.

Torsdag:

5 am ringde min väckarklocka, sammanlagt 4½ timmars sömn. Vi skulle mötas vid skolan 6 men som jag berättade förut så körde Darian ner i dike och vi blev en timme försenade. Vi hann heller inte värma upp innan vi skulle tävla men det gick riktigt bra ändå. Sedan direkt efter cheerleadning tävlingen bar det iväg till killarnas basket match (de förlorade) och när den var slut var det dags för tjejernas (de förlorade de med). Vi fick bara 15 minuters vila mellan.
Jag kom hem vid fyra och jag ville bara sova men så kl 5 höll tydligen Dennys Chef en julfest. Jag behövde inte gå men eftersom det ärhan som ska låna ut huset på hawaii så känndes det som om jag borde gå. så jag kom i säng vid 9.

Fredag:

Upp igen idigt, fast inte fullt så tidigt, vi skulle mötas sju.
Så fort vi kom till Rapid var det match, och fem minuter efter den var slut ännu en (både killarna och tjejerna vann). Efter det var vi så gott som fördiga för dagen förutom att vi var tvungna att vara tillbaka vid 5. Så vi hade ca 6 timmar i "the mall" och hur härligt det än låter så håller jag inte med, men det var lite kul måste jag säga, Jag och michelle spenderade en två timmar i världens minsta bokaffär, såå överlycklig att jag hittat en annan som är lika galen i böcker som jag! Som min Emma där hemma, vi kan också spendera timmar i bokaffärer. Sedan gick vill till en affär som heter Happy Day, de har så mycket sjuka saker så det är inte sant, pla papper och hudkräm gjort av elefantbajs. Två timmar där inne med blev det. Resten av tiden å vi glass, kollade på valparna i djuraffären, gick in på "Build a Bear Work Shop" och förljde efter killar haha xD
Kl 5 var det somen defiliering. Alla lagen går ut på golvet och ja, visar upp sig helt enkelt. Men det var också dans, Indian dans och det var riktigt coolt att se, tyvärr tog jag inte med mig kameran ner på golvet!
Kom hem vid 9.

Lärdag:

Sista dagen skulle vi träffas 7.30 och som alla andra dagar var det match så fort vi anlänt följt av en till (killarna förlorade och tjejerna vann). Precis som på fredan hade vi lite tid att döda, ni förstår inte hur trött jag är på the Mall!  Iallafall, kl 6.30 var det prisutdelning från cheerleading tävlingen. Och jag blev så himla  sur för Hill City vann och vi kom tvåa. Det är inte det att jag är en dålig förlorare men de förtjänade verkligen inte att vinna. Vi hade mycketmycket svårare stunts och de tappade tom en person från världens änklaste stunt, hur lyckades de vinna? Aja, under hela turneringen så har dommare förljt varje cheerleader och i slutet får den bästa från varje squad (iblan två) en jacka och i år fick jag en!! JAg blev såå himla överlycklig!!! Jag ch Michelle fick en :D :D


Okej, så det var min LNI helg, ganska fullbokad om man säger så och jag har så himla mycket träningsverk!!!! 
2009-12-18
 04:00:30

7.54

och jag säger godnatt!

LNI tar kål på mig, igår var det match från 10.30 till 11 pm och vi kom hem vid midnatt, sedan ringde veckarklockan klockan fem för men vi blev ändå en timme försenad för Darian körde ner i diket. MYCKET drama också igår, men det får ni höra om senare, om jag berättar det nu kommer ni bara flippa ur!

GODNATT!!


Just det måste nämna att jag nu varit här i fem månader och jag har fem månader kvar!!! Plus att mitt stora paket kom idag tillsamans med ett kort från mormor och morfar (Denny och Donna uppskattade verkligen att det var på engelska :D ), ett från Mailene och Vicke och ett från Sofie, Jens och Marie!! TACKTACK!!!!

2009-12-17
 00:29:23

JULLOV!

jag vet att jag har varit riktigt d[lig p[ att l'gga upp bilder och jag hoppas jag kan bli bättre men jag kommer inte starta idag för jag har två timmar på mig att ta det lugnt innan helgens många aktiviteter (eller snarare basketturnering plus tävling) startar.
Idag fick jag jullov, när får ni i sverige lov? antar att det är på fredag?  Det känndes så himla skänt fast samtidigt sorgligt för det var Johannas (utbytesstudent från Colombia) sista dag och jag kommer sakna henne massor. Det tråkiga är att hon dessutom bor i Colombia och när kommer jag åka dit liksom?!!

aja, jag kommer iallafall lägga upp några bilder på min snowboeard jag köpte för hundra år sedan! Jag köpte den så tove kan få den när jag kommer hem så jag hoppas verkligen att du gillar den. Annars får jag dåligt samvete!





2009-12-16
 05:03:43

highlights of the day

det har varit en riktigt jobbig vecka med för mycket träning och ALLDELES för lite sömn och det är nästan så att jag somnar i skolan, jag skojjar inte. Så i stort sätt har jag varit "ganska" irriterad och trött men så igår kom två paket  och ett julkort adresserat till mig. Paketen var från Tove och Emma, ver inte det riktigt fort?!! och sedan julkorten från Nancy och Karl-Erik. Tack så mycket, you made my week!

LNI i helgen, startar imorgon kväll och jag måste ta igen lite sömn så godnatt!! :D
2009-12-14
 06:15:00

1st and 2nd place!

hej alligoppa, nu är jag tillbaks från tävlingen i Mitchell. Har fått många kommentarer som jag inte svarat på än men jag ska försöka göra det så fort som möjligt. Lovar att jag SKA svara men när vet jag inte, nästa helg är det LNI. Vilket är en riktigt stor turnering i basket, brottning och CHEERLEADING. Så vi ska alltså tävla nästa helg med, plus att vi är basketball cheerleaders så vi måste cheera på alla basketmatcher också...fullt upp med andra ord, och det håller på från onsdag kväll då första matchen är till lördag då sista matchen är. PLus vi kommer inte komma hem förrän jättesent på onsdag för att sedan åka tillbaks kl 6 på torsdagen för cheer competition. Kommer vara sååå himla trött, vet seriöst inte hur det ska gå.

Den här helgen iallafall har varit riktigt utmattande men smatidigt så hiiiimla sjukt kul!
Vi åkte till Mitchell i fredags, vilket tar ca 6 timmar. Vi var alla helt hyper och olagliga med dessutom , (säg inte till någon ;D ) vi hade inte plats för alla så en fick sitta i bakluckan men det slutade med att tre satt i bakluckan, två tre i baksätet och två en i mitten haha... Men kul hade vi verkligen. Sedan när vi kom till hotellet gjorde vi oss hemmastadda för att sedan träna på dansen en sista gång och sedan ner i poolen. Där tränade vi på stunts haha, svårt men kul, vi avslutade med glass i varmvatten poolen. Kl tio begav vi oss till hotellrummen igen och vi skulle igentligen vara i säng senast kl tio men vi vet säkert alla hur bra det går... Vi gick och lade oss halv ett, OOPS! kl 6 på lördagen ringde klockan och vi gjorde oss i ordning med hår och kläder, frukost och sedan iväg till tävlingen. Som faktiskt är täckta av majs i olika färger som bildar bilder, riktigt coolt! 
Först skulle vi tävla med stunt, alltså ingen dans kl 8.30. Det gick bara bra, inga fall eller skador, bara massa adrenalin genom kroppen. Men efter det var vi tvungna att vänta till kl 1.20 för nästa uppträdande. Men att kolla på alla andra var riktigt kul. Det var allt från femåringar till collagestudenter och det var såå himla  duktiga, har aldrig sett något liknande förutom på film. Seriöst Bring it On överdiver inte, det är verklighet!!!
Sedan var det vår tur och det gick bra det med, i två stunts höll en av oss på att ramla men hon räddade det och det såg faktiskt bra ut. 
sedan kl två kom prisutdelningen tihi... i stunt tävlingen kom vi på första plats och i dansen andra :D !!!!!!!! 


Kom hem igår kl 8 och 8.15 sov jag som en stock, plus att idag vaknade jag 11. Ni kan själva räkna ut hur många timmar det är. Inte för att det spelar någon roll, är lika trött idag. men vi har bakat både pepparkakor och lussebullar till julfesten hos Jan som var idag, alla älskade dem... säklart heheh xD


Okej, som jag sa så är jag riktigt trött, är förvånad att jag lyckades skriva så mycket. Nu får jag mara hålla tummarna (eller "cross my fingers" som de gör här) och hoppas på att det är för mycket snö för att gå till skolan imorgon!

MEN BARA TRE DAGAR KVAR TILL JULLOV!!! (får ledigt på torsdag pga av LNI)

Puss på er!! :D
2009-12-11
 06:25:37

Önska mig lycka till!!!

Det är helt sjukt imorgon kl 12.00 åker vi från Custer High School till Michell. Allt är packat och klart men jag är sååå himla nervös!! 
2009-12-10
 21:49:50

FORLAT!!!!!!!

Jag vet, glomde ringa i sondags, sorry!!! Ringer imorgon, 8-9 er tid? LOVE U!!!!!!!!


ps. emma, du vill inte byta med mig, det ar foooor kallt!!!! (fast nu har de iallafall satt in varmeflaktar i varje klassrum sa det ar lite varmare i skolan som tur ar!!)
2009-12-09
 22:03:53

- 29 grader celsius

det ar sa kallt att det ar svart att andas!!! Och nu, tre dagar senare kommer de pa att det inte ar eleverna som klagar lite pa kylan utan att det faktiskt ar nagot fel pa varmesystemet!!!
2009-12-07
 21:57:13

-18 grader celsius ute idag...

och jag slar vad om att det ar minst lika kallt i hela skolan. Jag horde att de inte tanker satta pa varmen forran i mars, hoppas verkligen bara att det ar ett rykte!!
2009-12-07
 04:15:37

Allt från Caroling till Cheer competition!

åååå nu är jag efter igen, typiskt mig att dra upp bloggandet till sista minuten! hahaha det låter som mig och läxor. Inte för att det funkar med läxorna här eftersom man alltid bara får en dag på sig att göra läxor och typ två dagar för prov menmen haha.

iallafall så har det varit en uuuunderbar helg måste jag säga, känns som en hel veckas lov istället för en vanlig helg på tre dagar, förstår inte hur jag äverlevde två dagars helg förut, förstår inte hur jag ska klara av det när jag kommer hem heller för den delen! Skolveckan avslutades i torsdag med Custer High School's Band and Choir Vinter Consert och eftersom jag är med i Custer Choir skulle vi sjunga och det var såå himla rligt, vi är väldigt många också så det lät riktigt bra. Jag har bestämt att jag ska byta ut spanskan til computer apps och sedan lägga in choir där computer apps ligger just nu. 
På fredagen åkte jag till Rapid med Adinda och henness värdmamma, klockan åtta på morgonen men det var hur skönt som helst för vi var helt ensamma "in the mall". Målet var att hitta något till Denny och Donna men vet ni hur förbaskat svårt det är? Om ni tycker det är svårt att hitta julklappar till era föräldrar kan jag lova er att det är dubbelt så svårt!! Hittade ingenting alls, så det blir att åka in igen snart antar jag. Men jag köpte lite pärlor så jag ska göra lite hjärtan, eller rättare sagt jag har gjort lite hjärtan, var riktigt kul, det var så länge sedan! Jag ska också skicka alla julklappar på tisdag, kommer antagligen skicka de flesta i samma paket och så får min familj dela ut, blir billigare så.
Sedan när jag kom hem igen blev det caroling för min del. Ni vet när man går till hus och sjunger julsånger? Det var vad några i choir gjorde men till butiker här i Custer istället för till hus. Även fast det var IIISKALLT (!!!) så var det riktigt riktigt kul! Det var nämlligen 7 grader ute då... men i farenheit, och om du vill veta vad det är i celsius tar du 7 minus 28 och det delat på 2 vilket blir ca 13 grader!!
Men som sagt det var kuul! Efter vi hade sjungit i två timmar drog vi oss bort till polisstationen för utanför där skulle de tända den stora julgranen och vi skulle sjunga där med. Anledningen till att vi gjorde det var för om vi gck caroling plus sjöng utanför polisstationen fick vi $150 till Custer Choir :D

Igår, var jag här hemma själv för Denny och Donna ville köpa lite julklappar till mig antar jag. Men det var min ide för jag behövde verkligen plugga, har ett stort projekt som ska vara inne på torsdag, det är faktiskt den första uppgiften som är lite lik svenska skolans hihi. Men jag spenderade mycket av tiden framför One Tree Hill, köpte alla säsongerna under black friday för bara $12.99/st HUR BILLIGT SOM HELST!!!! Vet ni vad jag också såg ALLA fyra säsongerna av The OC för bara $9.99 måste säga att det är lite frustrerande när man köpt alla för ca 400SEK om inte mer hemma!

Också idag, var vi och högg julgran, eller sågade rättare sagt, väldigt mysigt för det snöade nämligen inatt och under dagen med för den delen så man fick en riktig julkänsla. Vet ni vad som landade i våran brevlåda igår förrästen? Ett paket från min familj som inehöll en FRIDA tidning, julkryddor och pepparkaksmått hihi, blev så överlycklig, TACK!! Något mer som gjorde mig överlycklig var korten från Ann, Christer, Filip och Melker, såå himla gulliga ni är! ÅÅ kom på att jag inte nämt mormor och morfars kort som jag fich för ett par veckor sedan, hoppas ni hade det mysigt på Gran Canaria!! ;D Och paketet från er kom också fram för några dagar sedan, men jag har INTE kollat på lappen :D

Nästa helg kommer jag antagligen inta ha tid att skriva för vi åker till MITCHELL (!!!!!!), WOOOOHOOOO, Cheer competition here I come!!! Såå himla uppspelt, men sjukt nervöst dock, ni som känner mig vet hur nervös jag är under tävlingar och det här är mycket värre än gymnastik för du gör inte precis allt själv, du är så beroende av alla eftersom det är de som kommer slänga dig upp i luften. Plus att jag kommer också behöva fånga Darian (hoppas jag stavade det rätt) och det är ganska så läskigt det med!
Helgen efter det är det ytterliggare en tävling men den är i Rapid så vi komme råka hem imellan dagarna!

Okej, ett långt inlägg blev det så det får vara nog för idag...

2009-12-01
 22:08:02

Todays hero

the award for todays hero goes to.... Matilda Wahlin!! (med en ring over a)

Du seriost raddade min dag! 

Min vackarlocka ringde namligen inte i morse sa nar jag vaknade hade jag bara 40 minuter pa mig att gora mig i ordning, ata frukost, packa till dagens traning, gora lunch och ta mig till skolan. Men eftersom det ar den forsta december idag fick jag lasa Matildas brev och jag blev genast mycket gladare!

Sag ni forsta avsnittet av julkalandern idag? Jag funderade pa att kolla pa svt.se men den verkar ganska sa trakig. Seriost, varf;r kan de inte gora nagot bra for en gangs skull? Jag saknar Mysteriet pa Greveholm, basta julkalendern nagonsin!!!

sitter pa matten igen hihi, vi haller pa med Matrix och det verkar ganska sa enkelt.